Zomerse aperitieven met wijn

Een aperitief is voor uw gasten een heerlijk begin van hun culinaire beleving. In de zomer is een aperitief dé start van een geslaagde terraservaring. De keuze voor het juiste aperitief is belangrijk. Zo kan een te zoet aperitief de eetlust afremmen.

Onze specialisten lichten een aantal aperitieven voor u uit die goed passen bij de zomerse terrasbeleving. Ook worden een aantal bijpassende kleine gerechten getoond die qua smaak goed samengaan met het gekozen aperitief.


Zomeroesters

Champagne + Zomeroesters

Een gouden duo! De ziltige, zachte en robuuste smaak van oesters begeleid door een volle, ronde wijn met een intense, fruitige afdronk.

Sardines

Witte tapaswijn + sardines

Het inheemse druivenras hondarrabi maakt Txakolina Katxiña de tapaswijn bij uitstek!

Chorizo

Portugese rode wijn + geflambeerde chorizo 

Aroma’s van rijpe bessen en jamachtige smaken maken Dom Martinho Red de ideale begeleider van vlees, zoals bijvoorbeeld een geflambeerde chorizo op de Brasero grill.

Tip: bekijk hier hoe u de Brasero grill gebruikt.

Tapasplank

Spaanse rode wijn + Tapas

Creencia con Actitud is een authentieke, handgemaakte Monastrell met karakter. Heerlijk dus bij klassieke Spaanse tapas!

CREENCIA CON ACTITUD
10,95 7,50

per fles

Kaas

Rosé + kaas & olijven

Aroma’s van witte perzik en exotisch fruit met tonen van vanille maken BY.OTT een top rosé! Heerlijk met bijvoorbeeld een kaasje en olijven.

BY OTT

By ott

Domaines ott

14,95 10,25

per fles

Ham en mozzarella

Italiaanse rode wijn + ham & mozzarella

De Peter Zemmer pinot noir is een elegante wijn met een duidelijk fruitig karakter, perfect voor de Italiaanse aperitivo! Serveer met een borrelplank met Gandaham en Mozzarella.


Meer inspiratie

Inspiratie en recepten op het gebied van summer drinks

Summer Drinks

Met onze summer drinks geeft u uw gasten precies waarnaar ze op zoek zijn op uw terras: een heerlijk verkoelend drankje om te proosten op de zomer.

Bekijk onze tips

Inspiratie en recepten voor de zomer

Zin in de zomer

Bij HANOS hebben we zin in de zomer! Wij bieden u volop inspiratie voor dit mooie seizoen.


Laat u inspireren