Vers voorjaar

Vers voorjaar

Bekijk de seizoensgroenten en -vissen

In het voorjaar kunt u bij HANOS genieten van heerlijke seizoensgroenten en -vissen! Er komen dan is weer allerlei verse groenten en fruit (AGF) van het (eigen) land of uit de kassen. Het voordeel van seizoensgroenten is niet alleen dat ze zo lekker zijn omdat ze net zijn geoogst, maar ze zijn ook nog eens verser dan de groenten die langere tijd zijn opgeslagen. Of vanuit het buitenland zijn ingevoerd. Ontdek ook de seizoensgebonden vissen, vissen die zijn gevangen buiten de paaitijd, die bovendien bijdragen aan het in stand houden van de vispopulaties.

Voorjaar AGF

Het voorjaar kent heerlijke groentes. Zowel afkomstig van het land als uit de zee, u heeft talloze mogelijkheden om uw gasten een te verrassen met verse groente uit het voorjaar.

Voorjaar Vis

De zee voorziet ons in het voorjaar van vis en schaaldieren als de zeewolf en de Noordzeekrab. Doordat de temperatuur van het zeewater langzaam stijgt, ontstaat er meer voeding. Kenmerkend is dat inktvisachtigen sterk hun intrede doen. De culinaire mogelijkheden zijn enorm: van stomen tot roken en van koken tot bakken. Heeft u wel het juiste gereedschap voor fileren van vis?

Het aspergeseizoen staat voor de deur!

Binnenkort, als de zon de aarde voldoende opwarmt steken de eerste hun op; de witte asperges. Witte asperges staan ook wel bekend als de koningin onder de groente; een ware culinaire delicatesse. Laat u alsvast inspireren door onze recepten met asperge op Foodperience, zoals gefrituurde asperges met tuinkruiden , asperge-bokkepootjes of bekijk de video over het maken van een asperge bonbon. Wanneer de asperges straks volop verkrijgbaar zijn, kunt ze direct omtoveren tot een heerlijk gerecht voor uw gasten.

Bekijk alle aspergerecepten

Weet u welke lengte de langste asperge heeft die ooit gestoken is? Bekijk deze en meer bijzondere aspergeweetjes.