Franse wijn

Franse wijn

Frankrijk is een land met een lange en bekende wijntraditie. Jarenlang was het de nummer 1 als het ging om volume en kwaliteit. Inmiddels is dat niet meer zo, maar voor veel mensen staat Frankrijk nog altijd bovenaan als het bekendste wijnland. Door onze jarenlange contacten met de grote en bekende wijnhuizen in Frankrijk zijn wij er in geslaagd om een ruim en veelzijdig assortiment Franse wijn voor u samen te stellen.

Bekijk alle Franse wijnen


Maak kennis met een selectie Franse wijnhuizen

Hieronder vindt u een selectie van onze Franse wijnhuizen met vermelding van de wijnstreek. U kunt ook via het menu aan de linkerzijde direct naar uw favoriete wijnhuis navigeren. Per wijnhuis is aangegeven welke wijnen (rood, wit, rosé) zij produceren en ook of zij biologische en/of mousserende wijnen in het assortiment hebben.

Cattier - Champagne

Champagne stroomt door de aderen van de familie Cattier. Al sinds 1763 zijn zij als onafhankelijke wijnmakersfamilie aan het werk. Op dit moment staat de tiende generatie Cattier, Jean-Jacques Cattier, aan het roer en is de elfde generatie, Alfred Cattier, ook al in het bedrijf werkzaam.

De stijl van Cattier champagne reflecteert de diverse facetten van de bodem in het champagnegebied. Het zijn unieke champagnes die uitmunten in frisheid, elegantie en finesse. Ze worden geroemd om hun brede inzetbaarheid in de gastronomie. Elk jaar worden er rond de 800.000 flessen champagne gemaakt en deze worden gelagerd in één van de diepste kelders van het champagnegebied.

Cattier | wit, rosé - mousserend

Perrier Jouët - Champagne

De geschiedenis van Perrier-Jouët laat zich sinds de oprichting lezen als een mythe, een ongelooflijk verhaal dat in 1811 begint. In dat jaar trouwden Pierre-Nicolas Perrier en Rose-Adélaïde Jouët en richtten zij hun champagnehuis op.Het huis is altijd op zoek naar perfectie, heeft een passie voor de natuur en produceert champagnes met een uniek karakter.

Perrier-Jouët Grand Brut is een verrukkelijke combinatie van circa 50 cru’s afkomstig van de beste grond in de Perrier-Jouët-wijngaard. Behalve de Grand Brut produceert Perrier Jouët ook een Belle Epoque. In deze cuvée komt de unieke elegantie van de Perrier-Jouëtstijl optimaal tot haar recht. Het is een mix met hinten van frisheid en mineraliteit en bloemige noten waaraan de volle, flexibele en fruitige aroma’s van pinot poir, uit Mailly, Verzy en Aÿ zijn toegevoegd.

Perrier Jouët | wit, rosé - mousserend

(terug naar boven ↑)


Chateaux Canet - Languedoc

In 2007 kocht de Nederlandse Lemstra-Bake familie dit schitterende domaine naast Carcassonne in het zuiden van Frankrijk. De 115 hectares van Château Canet liggen in de Minervois, één van de appellaties van de Languedoc, voornamelijk bekend om de voortreffelijke rode wijnen. Château Canet heeft echter een uniek microklimaat met koelere nachten, waardoor er ook elegante en frisse witte en rosé Minervois gemaakt kunnen worden.

Sinds de komst van Floris en Victoria is Château Canet omgetoverd tot een modern wijndomein met schitterende wijnen. Er werd bijvoorbeeld een nieuwe kelder gebouwd met een moderne bottellijn. Floris doet er alles aan om het gebruik van sulfiet tot een minimum te beperken door de druiven en wijn met stikstof te beschermen. Om ook de volgende generatie van een gezonde wijngaard te verzekeren volgt Château Canet de ecologische regels van ‘Terra Vitis’.

Chateaux Canet | rood, wit, rosé - biologisch

(terug naar boven ↑)


Kressmann - Bordeaux

Wijnhuis Kressmann is opgericht in 1871 door Edouard Kressmann. Het wijnhuis is uitgegroeid tot één van de belangrijkste wijnbedrijven in Bordeaux. Slechts weinig bedrijven hebben een geschiedenis als het huis Kressmann. Er wordt nog steeds gewerkt volgens de grondprincipes die Eduard aan het begin heeft vastgesteld.

Het huis Kressmann heeft een sterk en langdurig partnerschap met geselecteerde châteaux, waarvan zij exclusief de wijnen verdelen.Ondanks het feit dat Kressmann het oudste wijnhuis van Bordeaux is, werken zij met een modern computersysteem en een jong doeltreffend team. Het departement Grand Cru is mede daarom één van de grootste internationale spelers van Grand Cru’s uit deze streek.

Kressmann | rood, wit, rosé - biologisch

(terug naar boven ↑)


Bestheim - Elzas

Bestheim produceert een compleet assortiment gastronomische Elzaswijnen. De wijnen van Bestheim genieten wereldwijde erkenning en worden bijna over de hele wereld geëxporteerd. Bestheim heeft bijna 700 hectare wijngaard. Het vinificatieproces vindt plaats met passie; respect voor traditie en het milieu, handmatig oogsten, zachte persing van de druiven, fermentatie op lage temperatuur en een constante controle tijdens het hele vinificatieproces.

Geheel in lijn met wat in de streek gebruikelijk is, produceren de aangesloten caves een uitgebreid gamma cépagewijnen – wijnen gemaakt van één enkel druivenras – waarin alle klassieke druivenvariëteiten zijn vertegenwoordigd. Een specialiteit van het huis is mousserende wijn in de vorm van Crémant d’Alsace. Naast reguliere cépagewijnen produceert Bestheim ook een aantal wijnen met vermelding van een individuele wijngaardnaam of lieu-dit (een deel van een wijngaard).

Bestheim | wit, rosé - biologisch

(terug naar boven ↑)


Jaffelein - Bourgogne

De geschiedenis van Jaffelin is zeer nauw verbonden met die van de Notre Dame kerk in het hartje van Beaune. De huidige kelders, gelegen aan de Rue de Paradis, waren eeuwenlang gevuld met de wijnen van het klooster, de kerk en de kardinalen van de Notre Dame. Tegenwoordig worden de wijnen van Jaffelin in deze acht eeuwen oude kelders opgeslagen. Jaffelin is dan ook het enige huis dat de totale wijnbereiding plaats laat vinden in het hart van de stad Beaune.

Jaffelin presenteert zich als één van de kleinere Bourgogne-huizen met een indrukwekkend scala aan wijnen die het terroir van de Bourgogne prachtig naar voren laten komen. Dat Jaffelin daarin slaagt blijkt wel uit de vele internationale onderscheidingen en medailles die behaald werden op de grootste wijnconcoursen ter wereld.

Jaffelein | rood, wit

(terug naar boven ↑)


Rhonéa - Rhônevallei

Rhonéa is een samenwerkingsverband van zo’n ongeveer 200 wijnboeren die allemaal betrokken zijn bij het maken van de mooiste Côtes du Rhône wijnen. Hun wijngaarden liggen rond de Dentelles de Montmirail en behoren tot de kwaliteitswijnen van Gigondas, Vacqeuyras, Beaumes-de-Venise en Muscat de Beaumes de Venise.

Langzaam maar zeker werken steeds meer van deze wijnboeren op biologische wijze. Een goed voorbeeld daarvan is de Domaine de Paparotier, een heerlijke Muscat de Beaumes-de-Venise geproduceerd in harmonie met natuur en traditie.

Rhonéa | rood, wit, rosé - biologisch

(terug naar boven ↑)


Patriache - Bourgogne

In 1780 begon Jean-Baptiste Patriarche met het maken van wijn. Sindsdien worden er op zijn domein wijnen gemaakt met een duidelijk doel. Kwaliteitswijnen maken voor iedereen, waarbij het delen van unieke momenten en het doen van nieuwe ontdekkingen centraal staat. De wijnen van Patriarche bieden smaaksensaties voor alle gelegenheden; zowel de buitengewone en feestelijke gelegenheden als de alledaagse.

De wijnen van Patriarche zijn prachtige en een garantie voor kwaliteit. De crémants zijn elegante en hele fijne mousserende wijnen.

Patriache | rood, wit, rosé - biologisch

(terug naar boven ↑)


Marquis de Goulaine - Loiredal

De twaalde Marquis van Goulaine, Robert, heeft de leiding over wat waarschijnlijk één van de oudste familie-wijndomeinen ter wereld is. De familie is al eeuwenlang sterk verbonden met het leven en de geschiedenis van dit gebied. De stamboom van de Goulaine-familie voert ons zo’n duizend jaar terug in de tijd en hierop zijn vele beroemde en illustere personages terug te vinden. De familie is verbonden met veel koningshuizen in Europa. In 1610 kreeg de familie van Koning Hendrik IV het markiesaat van Goulaine.

Château de Goulaine ligt aan het westelijke deel van de Loire, zo’n 12 kilometer ten zuidoosten van Nantes. Het château is gebouwd op de resten van een Romeinse ruïne uit 950. Zijn huidige vorm kreeg het in de laat vijftiende eeuw toen het herbouwd werd in Renaissance stijl.

Marquis de Goulaine | rood, wit, rosé

(terug naar boven ↑)


Domaine Ferrandiere - Languedoc-Roussillon

In 2013 kocht Jean-Claude Mas dit domein van de familie Gau. Het ligt tussen de Corbières en de Minervois op 40 kilometer van de Middellandse Zee. Het is nu ongeveer twee miljoen jaar geleden dat dit gebied van 2000 hectare zich onder de zeespiegel bevond.

Bepaalde delen van het land worden nog jaarlijks bewust overspoeld om het zoutgehalte te verminderen. Op dit bijzondere land kunnen nu verschillende wijnstokken groeien. De druiven krijgen door deze bodem een intense smaak en frisse zuren. De wijnstokken zijn tussen de 6 en 25 jaar oud en de druiven worden machinaal geoogst.

Domaine Ferrandiere | rood, wit, rosé

(terug naar boven ↑)


Domaine La forge Estate - Languedoc-Roussillon

De geschiedenis van Domaine Paul Mas begint ruim een eeuw geleden. De inmiddels 120 hectare aan wijngaarden vormen geen aaneengesloten blok, maar bevinden zich in enkele dicht opeen gelegen, klimatologisch en bodemtechnisch zeer verschillende zones in de Midi.

Daaronder is ook de wijngaard ‘Ile de la Forge’. Een wijngaard van 10 hectare waar de viognier, marsanne, sauvignon, carignan en syrah zijn aangeplant. De filosofie van ‘Les domaines Paul Mas’ is er op gericht de typiciteit van bodem en druivenras te behouden en tegelijkertijd een wijn te presenteren die aansluit bij wat de consument vandaag de dag vraagt: veel fruit, concentratie, kleur, geur en smaak.

Domaine La forge Estate | rood, wit, rosé - biologisch, mousserend

(terug naar boven ↑)


Domaine Paul Mas - Languedoc-Roussillon

Mas des Mas is een uitnodiging om naar het hart van de Coteaux du Languedoc Crus en de Languedoc appellaties te reizen. Deze wijnen vertegenwoordigen de diversiteit van terroirs en de essentie van elke traditionele appellatie in de Languedoc.

Jean-Claude Mas wordt vaak omschreven als een pionier van de ‘nieuwe Languedoc’. Zijn missie is om de Languedoc wijnen hun oude glorie terug te geven, in een regio waar de wijnproductie terug gaat tot meer dan tweeduizend jaar.

Domaine Paul Mas | rood, wit

(terug naar boven ↑)


Chateaux de Chemilly - Bourgogne

Château de Chemilly is een familiebedrijf dat in 1973 is opgericht door Jean-Pierre en Philippe Vilain. De Vilain-familie is ooit gestart met een kleine wijngaard en heeft inmiddels diverse wijngaarden in verschillende delen van de Chablis. Op dit moment heeft het bedrijf circa 30 hectare wijngaarden en tegenwoordig zijn het Loïc en Yannick Vilain, hun zonen, die de wijngaarden beheren. De wijngaarden zijn meer dan 30 jaar oud en diep geworteld. Dit zorgt voor typische Chabliswijnen met mooie minerale en bloemige tonen.

Met respect voor traditie en milieu in combinatie met de modernste vinificatie technieken maakt het Château prachtige wijnen die het specifieke terroir in de diverse delen van de Chablis perfect representeren.

Chateaux de Chemilly | wit

(terug naar boven ↑)


Plaimont - Zuidwesten

Plaimont is één van de meest innovatieve wijnbedrijven in Frankrijk. Dankzij een duidelijke visie en de consequente keuze voor kwaliteit in de wijngaard en -kelder worden er karakteristieke wijnen gemaakt van een hoog niveau.

Dankzij inspanningen van Plaimont is in de Gascogne een herkomstgebied ontstaan met een eigen AOP onder de naam Saint Mont. De Fleur d’Artagnan wijnen worden exclusief voor HANOS geproduceerd.

Plaimont | rood, wit, rosé

(terug naar boven ↑)


L'Esprit de la Cité - Languedoc-Roussillon

De beroemde vestingstad Carcassonne is omringd door wijngaarden waar de druiven rijpen onder de warme mediterrane zon.

Het gamma van de L’Esprit de la Cité wijnen wordt gemaakt onder de hoede van de getalenteerde oenologe Nathalie Sanchez-Leclercq, een jong talent uit de Languedoc bekend om haar frisse en elegante wijnen. Recentelijk werden twee nieuwe houtgerijpte ‘Cité’ wijnen gemaakt: De ‘Réserve de la Cité’. Een romige chardonnay en een kruidige syrah.

L'Esprit de la Cité | rood, wit, rosé

(terug naar boven ↑)


Chateaux Saint Roche - Provence

De 40 hectare van Château Saint Roch liggen in het Maury-gebied in de Agly-vallei, twintig kilometer van Perpignan en de Middellandse Zee. Omgeven door het Canigou-gebergte genieten de druiven in dit gebied volop van de mediterrane zon.

De aanplant bestaat hier met name uit syrah, grenache en mourvèdre, maar ook de muscat vindt u hier terug. De befaamde wijnmaker Jean Marc Lafage voegde dit wijnhuis een aantal jaren geleden aan zijn eigen wijnhuis toe. En niet zonder succes! Ook Robert Parker, de Amerikaanse wijngoeroe, heeft het wijnhuis ontdekt en geeft al enige jaren hoge waarderingen aan de Château Saint Roch wijnen.

Chateaux Saint Roche | rood, wit, rosé

(terug naar boven ↑)


AdVini - Provence

AdVini is betrokken bij verschillende wijnbouwprocessen en wijnbouwgebieden in Frankrijk. Ze zijn elk jaar gebrand om nog betere wijnen te produceren en om waardering van over de hele wereld te ontvangen.

Zo is Louison en Provence is bovenal het verhaal van een plattelandskind dat haar passie voor de Provence deelt. Dankzij deze cuvée met een mooie roze kleur en aroma’s van rood fruit, laat ze u de geneugten van haar Provence ontdekken. Wanneer de zon tevoorschijn komt, drink Louison! En in het hart van de Languedoc ligt het familiebedrijf Jeanjean. Inmiddels staat de vijfde generatie aan het roer. Voordat de familie er een wijngaard van maakte, leefden er alleen schapen. De schapen grazen hier nog steeds in de winter. Ter ere van hen werd de wijn Devous de Agneaux d’Aumelas genoemd. Dit is de meest historische premium Languedoc-wijn in de hele regio. En dat zijn slechts enkele voorbeelden van de succesverhalen van Advini

Advini | rood, wit, rosé - biologisch

(terug naar boven ↑)


Gabriel Meffre - Rhônevallei

Het wijnhuis Gabriel Meffre werd opgericht in 1936, in het hart van de zuidelijke Rhône-vallei, aan de voet van de Dentelles de Montmirail, dichtbij de Mont Ventoux.

Al 80 jaar volgt het huis de waarden van zijn oprichter: wijn maken met passie en respect voor het milieu. Het bedrijf werkt met partner wijnboeren, die dezelfde normen hanteren: productie van karaktervolle wijnen, die de terroirs weerspiegelen, in een gulle en gastronomische stijl.

Gabriel Meffre | rood, wit, rosé

(terug naar boven ↑)