Alles voor grillen & roosteren

Multifuntioneel in alle opzichten

Goed grillen of roosteren van vlees, vis, groenten en fruit is een kunst op zich. Wie niet goed oplet, krijgt te maken met ongare of juist zwartgeblakerde producten. Daarnaast spelen de materialen een grote rol. Bij ons kunt u kiezen uit verschillende kolen, briketten, aanmaakblokjes en grillplaten. Maar het begint bij de perfecte combinatie van een grill en oven: KOPA!

Door te grillen op een KOPA bereikt u optimale resultaten. De etenswaren worden op hoge temperatuur gegrilld en geroosterd en krijgen tijdens het bereiden de unieke smaak van het hout mee. Daarnaast gebruikt een KOPA houtskooloven tot wel 40% minder houtskool dan een open barbecue en is de bereidingstijd van het eten 35% sneller. Het as wordt verzameld in een bak in een gesloten ruimte aan de binnenkant van de grill. Zodoende is ook de hygiëne helemaal op orde. De warmte in de KOPA houtskooloven wordt geregeld door twee ventilatieopeningen. De onderste ventilatieopening is meestal gesloten, terwijl de bovenste ventilatieopening beweegt om de temperatuur te regelen die wordt weergegeven op de thermometer. De deur is licht van gewicht waardoor de oven makkelijk open en dicht gaat. De uitstekende isolatie zorgt ervoor dat u niet snel warmte verliest. Bekijk ook de video van de KOPA in de praktijk.

Dé perfecte combinatie van gril en oven; KOPA!

The charcoal

The charcoal 
De gedachte houtskool is houtskool gaat niet op. De ene kool is de andere niet. Onze kolen en briketten zijn gemaakt van hout uit alle hoeken van de wereld: uiteraard premium quality. Een echte professional kiest de kool die past bij het gerecht of bij zijn/haar persoonlijke voorkeur van smaakafgifte.

The lighters, chips & chunks

The lighters
Als u professioneel gaat barbecueën, wilt u natuurlijk verzekerd zijn van een goede ontbranding van de houtskool zónder nare bijsmaak of geur. Uiteraard vindt u bij ons de juiste tools.

The chips
Deze houtsnippers zijn zeer goed te gebruiken voor een constant rookeffect. Een klein handje chips op de gloeiende kolen geeft direct rook. Door een kleine hoeveelheid te gebruiken zal de rook weer relatief snel verdwijnen en kunt u ook à la carte roken en grillen op één barbecue! Top! Wij gebruiken ze ook om à la minute te roken!

The chunks

Chunks zijn stukjes hout (zonder chemicaliën) die zorgen voor een langdurige en constante rooktoevoer. Perfect om in het houtskool te steken, de temperatuur te dempen tot bijvoorbeeld 70°C (werkt erg goed in een keramische barbecue) en zo uw barbecue te voorzien van rook. The chunks

The rubs & sauces

The rubs
Rubben, oftewel wrijven, is dé manier om ingrediënten van een stevige smaak te voorzien voordat u ze gaat garen. Gecombineerd met een neutrale olie kunt u rubs ook verwerken tot een mooie marinade. Deze nieuwe rubs zijn exclusief voor u samengesteld op advies van ons keukenteam.

The books