FoodXperience team & friends

Recepten met het saratoga-rack

Met het saratoga-rack werden twee recepten gemaakt: een recept door één van onze FoodXperience chefs en een recept van een gastchef, geïnspireerd door de Libanese keuken. Maak hieronder kennis met de chefs, hun recepten en de gebruikte producten.


Petros Razay<

Petros Razay

Libanees restaurant Fenicie | www.restaurantfenicie.nl

In restaurant Fenicie nemen ze u mee langs de Libanese kust in een aantrekkelijk en verrijkend avontuur vol schoonheid, kracht, waardigheid en kwaliteit.

Het gerecht van Petros is gebaseerd op Libanon en hij maakte een Kawarma van het saratoga-rack.
"Het Saratoga-rack is stevig van structuur en ideaal om te konfijten. Met dit Nieuw-Zeelands lam benaderen we de échte Midden-Oosterse smaak"

Bekijk hieronder Petros' recept

Kawarma van Saratoga-rack met hummus | Recept met Saratoga-rack

Kawarma van Saratoga-rack met hummus

Bekijk het recept

Gebruikte producten

Voor het recept met saratoga-rack maakte Petros onder andere gebruik van de volgende producten:


Erwin Grijsen

Erwin Grijsen 

HANOS Amsterdam

Erwin maakte een gevuld saratoga-rack en daarnaast polenta en monniksbaard.

"Ik geef graag aandacht aan dit minder bekende deel van het lam; het Saratoga-rack. Een prachtig dooraderd stukje vlees. Het Saratoga-rack heb ik gevuld met een persillade van platte Italiaanse peterselie, verse munt, basilicum, ansjovis en citroen "

Bekijk hieronder Erwin's recept

Saratoga-rack en daarnaast polenta en monniksbaard

Saratoga-rack en daarnaast polenta en monniksbaard

Bekijk het recept

Gebruikte producten

Voor het recept met saratoga-rack maakte Erwin onder andere gebruik van de volgende producten:


Saratoga-rack

Over het Saratoga-rack

Het Saratoga-rack is lamsvlees van het gedeelte net onder de nek en net vóór de rug. Een Saratoga-rack heeft altijd vier botjes.

Meer over lam

Lamsvlees is een erg magere vleessoort. Het bevat weinig bindweefsel en is mals, sappig en zacht. Lamsvlees bevat veel voedingswaarden, zoals eiwitten, ijzer, zink en vitamine B. Lamsvlees is caloriearm en mager. Vlees van lam bevat meer ijzer dan bijvoorbeeld groenten en granen. Lamsvlees bezit veel vitamine B, wat zorgt voor energie, is goed voor de huid en stimuleert de aanmaak van rode bloedcellen. Lamsvlees is rijk aan zink, wat belangrijk is voor de groei, vertering, eetlust en het immuunsysteem. De meeste lamsvleesproducten zijn geschikt voor een korte bereiding.

Lees alles over Lamsvlees bij HANOS


Meer recepten met lam

Onze Foodxperience chefs & friends maakten meer recepten met de verschillende onderdelen van lam. Bekijk hieronder ook de andere recepten.

Recepten met lamsbout

Lamsbout

FoodXperience chef Henri ging samen met Gerjan Ligtenberg, van restaurant QuaKoken, aan de slag met lamsbout.

Bekijk de recepten

Recepten met lamsschouder

Lamsschouder

FoodXperience chef Steef ging samen met Tom Zwerver, van restaurant Oan Tafel, aan de slag met lamsschouder.

Bekijk de recepten

Recepten met lamsnek

Lamsnek

FoodXperience chef Garry ging samen met Stephen de Ruyter, van Suara Gembira, aan de slag met lamsnek.

Bekijk de recepten


Meer inspiratie

Inspiratie en recepten voor het voorjaar

Inspiratiemagazine Voorjaar 2021

Dit onderwerp is onderdeel van het Inspiratiemagazine Voorjaar 2021. Laat u inspireren door nog veel meer verrassende thema's.

Laat u inspireren